• Šaliansky Maťko - okresné kolo 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko - okresné kolo 2023.

            Dňa 1. februára 2023 sa v Čadci konalo okresné kolo v prednese povestí Šaliansky Maťko. V silnej konkurencii získali naše žiačky krásne umiestnenia. V I. kategórii Lucka Poništová z 3. B vyhrala a postupuje na krajské kolo do Žiliny. V II. a III. kategórii sa Kristínka Ozaniaková z 5. B a Ninka Priščová zo 7. B umiestnili na výbornom 3. mieste. Za skvelé výkony si zaslúžili nielen jednotku, ale aj sladkú odmenu.

          • KARNEVAL 2023

          • Fašiangy sú v plnom prúde a k nim určite patrí aj karneval, na ktorý vás srdečne pozývame.

          • Vzdelávanie o svete financií a ekonomiky

          • 25. januára 2023 sa deviataci vzdelávali netradične pod vedením študentiek Obchodnej akadémie Čadca.

            Hlavnou témou interaktívnych aktivít bola finančná gramotnosť a ekonomika, získali informácie potrebné pri zakladaní a vedení vlastnej firmy. Z hľadiska rozvíjania profesijnej orientácie mali deviataci možnosť zoznámiť sa s priebehom  štúdia na obchodnej akadémii a uplatnením sa na trhu práce po jej ukončení.

        • Novoročná diskotéka
          • Novoročná diskotéka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Novoročná diskotéka.

            "Do tretice všetko dobré...", povedali sme si dnes, keď sa nám konečne podarilo zrelizovať dvakrát odloženú diskotéku:) Za to, že bola naozaj skvelá, ďakujeme dievčatám z klubu dobrovoľníkov - Nelke a Nelke, Janke , Natálke, Barborke a Barborke. A samozrejme aj všetkým deťom, ktoré s veľkou chuťou vydržali tancovať až do konca.

          • MŠ - "Divadielko zo ZŠ- Stará Bystrica"

          • Dňa 21. 12. 2022 žiaci z dramatického krúžku prišli potešiť deti do materskej školy predstavením Svetielka lásky. Deťom sa divadielko páčilo, čo prejavili veľkým potleskom. Na záver si malí herci spolu s deťmi zaspievali koledy.

          • Oznam

          • Zmeny vo výške poplatku za pobyt detí v MŠ, v ŠKD, zmeny vo výške príspevku v ŠJ, v dotáciách na stravu od 1.1.2023 

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 1.1.2023 sa zvyšujú poplatky za pobyt detí v materskej škole a v školskom klube detí, mení sa výška príspevku na stravovanie v školskej jedálni (v súlade s novými finančnými pásmami vydanými MŠVVaŠ SR).

            Materská škola, školský klub detí, centrum voľného času a školská jedáleň sú financované z príjmov obce. Zvýšenie poplatkov v školských zariadeniach súvisí so zvýšením daňového bonusu od 1.1.2023 na 140€ /mesačne na dieťa do 18 rokov. Zvýšenie daňového bonusu na dieťa sa prejaví v zníženom príjme v rozpočte obce na rok 2023.

            Poplatky za pobyty v škôlke, v školských zariadeniach i režijné náklady v ŠJ sú určené výhradne na prevádzkové a osobné náklady škôlky a školských zariadení.

            Materská škola

            Poplatok za pobyt dieťaťa v materskej školy sa zvyšuje o 5€ za mesiac podľa veku a formy vzdelávania.

            1. Na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt dieťaťa (3 až 5-ročné dieťa) v materskej škole prispieva zákonný zástupca sumou 20 EUR mesačne na jedno dieťa s poldennou starostlivosťou a 22 EUR na jedno dieťa s celodennou starostlivosťou. Za dieťa, ktoré k 1.9. príslušného školského roka nedosiahne vek 3 roky, prispieva zákonný zástupca za pobyt v materskej škole sumou 35 EUR mesačne na jedno dieťa s poldennou starostlivosťou a 39 EUR s celodennou starostlivosťou. Ak dieťa v materskej škole dosiahne vek 3 roky, nasledujúci mesiac mu bude poplatok na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt v materskej škole znížený na sumu 20 EUR mesačne s poldennou starostlivosťou a 22 EUR  s celodennou starostlivosťou.

            Počas hlavných školských prázdnin (júl) je čiastočná úhrada nákladov za pobyt  dieťaťa 39 EUR  bez ohľadu na vek a dĺžku pobytu v MŠ.

            2. Vzhľadom na personálne a priestorové zabezpečenie celoročnej prevádzky materskej školy je zákonný zástupca povinný zaplatiť poplatok vopred a to nasledovne:

            • do 10. 09. na obdobie september – december (3 až 5-ročné dieťa) vo výške  88 EUR  s celodennou starostlivosťou,  vo výške 80 EUR  s poldennou starostlivosťou,
            • do 10. 09. na obdobie september – december (dieťa do 3 rokov) vo výške 156 EUR s celodennou starostlivosťou,  vo výške 140 EUR  s poldennou starostlivosťou,
            • do 15. 01. na obdobie január – marec (3 až 5-ročné dieťa) vo výške 66 EUR s celodennou starostlivosťou, vo výške 60 EUR s poldennou starostlivosťou,
            • do 15. 01. na obdobie január – marec (dieťa do 3 rokov) vo výške 117 EUR s celodennou starostlivosťou, vo výške 105 EUR s poldennou starostlivosťou,
            • do 10. 04. na obdobie apríl – jún (3 až 5-ročné dieťa) vo výške 66 EUR s celodennou starostlivosťou, vo výške 60 EUR s poldennou starostlivosťou,
            • do 10. 04. na obdobie apríl – jún (dieťa do 3 rokov) vo výške 117 EUR s celodennou starostlivosťou, vo výške 105 EUR s poldennou starostlivosťou,
            • do 10. 07. vo výške 39 EUR  za pobyt počas hlavných prázdnin bez ohľadu  na vek a  dĺžku pobytu v MŠ.

            3. Poplatky sa nevzťahujú na deti, ktoré majú 1 rok pred plnením povinnej školskej dochádzky, okrem poplatku počas hlavných školských prázdnin (júl).

            4. Príspevok v materskej škole  sa neuhrádza za dieťa, ktoré má prerušenú dochádzku do materskej školy na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby, rodinných dôvodov alebo bola prevádzka materskej školy prerušená nariadením zriaďovateľa alebo inými závažnými dôvodmi. O prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy rozhoduje riaditeľka školy na základe žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa.

            5. Preplatok bude zákonnému zástupcovi  vrátený na konci príslušného školského roka alebo na konci kalendárneho roka.

            Školský klub detí

            Poplatok za pobyt dieťaťa v školskom klube detí sa zvyšuje o 5€ za mesiac.

            1. Na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí prispieva zákonný zástupca žiaka mesačne sumou 13 EUR.

            2. Zákonný zástupca žiaka je povinný uhradiť  príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou ŠKD:

            • do 10. 09. na obdobie september – december  vo výške 52 EUR,
            • do 15. 01. na obdobie január –marec vo výške 39 EUR,
            • do 15. 04. na obdobie apríl – jún vo výške 39 EUR.

            3. Ak zákonný zástupca požiada a predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a  príspevkov k dávke hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu, príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou ŠKD neplatí.

            4. Príspevok v školskom klube detí  sa neuhrádza za dieťa, ktoré má prerušenú dochádzku do školského klubu detí na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby, rodinných dôvodov alebo bola prevádzka školského klubu detí prerušená nariadením zriaďovateľa alebo inými závažnými dôvodmi.

            5. Preplatok bude zákonnému zástupcovi  vrátený na konci príslušného školského roka alebo na konci kalendárneho roka.

            Školská jedáleň

            Obec Stará Bystrica na základe nových finančných pásiem vydaných MŠVVaŠ SR pre účely stanovenia príspevku na stravovanie určuje s účinnosťou od 1.1.2023 druhé finančné pásmo, ktoré je záväzné pre všetky stravovacie zariadenia v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Finančné pásma určujú náklady na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov a príspevok zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka vo výške nákladov na nákup potravín. Sú stanovené Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Dospelým stravníkom sa aplikuje úhrada za stravovanie podľa jednotne zvoleného finančného pásma pre príslušné zariadenie školského stravovania vo výške celkových nákladov na potraviny a režijných nákladov na výrobu jedného jedla ako pre vekovú kategóriu stravníkov 15 - 19 ročných s akceptovaním úpravy podľa § 152 Zákonníka práce.  

            1. Náklady na nákup potravín podľa 2. finančného pásma A a príspevok na režijné náklady vo  výške 0,40 EUR uhrádza zákonný zástupca za:

            - dieťaťa materskej školy za odobratú stravu v danom stravovacom dni,

            - žiaka základnej školy za odobratú stravu v danom stravovacom dni,

            - neodobratú stravu v danom stravovacom dni, ak zákonný zástupca neodhlásil dieťa alebo žiaka z poskytovania stravy v školskej jedálni v danom stravovacom dni.

            2. Poplatok za stravu uhrádza zákonný zástupca vopred na nasledujúci mesiac (zálohou):

            • dieťa MŠ :     9,00 EUR (poldenná prevádzka – desiata),
            • dieťa MŠ :   39,00 EUR (poldenná prevádzka – desiata, obed),
            • dieťa MŠ :   46,00 EUR (celodenná prevádzka),
            • žiak ZŠ    :   38,00 EUR

            3. Úhradu na nákup potravín a príspevok na režijné náklady je nutné zrealizovať vopred - najneskôr do 20. dňa v mesiaci na nasledujúci mesiac, v ktorom sa stravovanie poskytuje  (napr. poplatok na október sa uhrádza do 20. 09.) a to na bankový účet školskej jedálne.

            4. Stravníkmi v školskej jedálni a výdajnej školskej jedálni sú aj zamestnanci škôl a školských zariadení. Obec Stará Bystrica vydáva súhlas, aby po kladnom stanovisku príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva mohla základná škola s materskou školou povoliť stravovanie aj pre iné fyzické osoby (tzv. cudzí stravníci).

            Hodnota jedla pre iné fyzické osoby, pre zamestnancov školy zahŕňa: výšku finančného príspevku podľa zvoleného finančného pásma 2B a výšku režijných nákladov. Výška režijných nákladov je 2,09 EUR / 1 deň. Poplatok za stravovanie sa uhrádza na bankový účet školskej jedálne - vopred na nasledujúci mesiac (zálohou):

            • cudzí stravníci: 85,00 EUR
            • zamestnanci:    30,00 EUR

            5. Zmeny v poskytovaní dotácií na stravu od 1.1.2023

            Od 1.1.2023 sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, ktoré majú vplyv aj na poskytovanie dotácií na stravu.

            V nadväznosti na uvedené od 01.01.2023 je možné dotáciu na stravu poskytnúť len tým deťom v poslednom ročníku MŠ alebo v ZŠ, ktorých zákonný zástupca, resp. osoba, v ktorej starostlivosti dieťa je, si na toto dieťa neuplatnil sumu daňového zvýhodnenia (daňový bonus).

            Nárok na dotáciu na obedy vo výške 1,30 EUR majú od 1.1.2023:

            • deti v poslednom ročníku MŠ alebo v ZŠ do 15 rokov veku, ak si rodič na dieťa neuplatnil v zmysle zákona o dani z príjmov nárok na daňový bonus (napr. osoby bez zdaniteľných príjmov, poberatelia dôchodkov),
            • deti, ktoré navštevujú MŠ alebo ZŠ žijúce v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi  alebo príjem domácnosti  je najviac vo výške životného minima.

            Ak by si v čase poskytovania dotácie na stravu zákonný zástupca dieťaťa začal uplatňovať daňový bonus, je povinný o uvedenom základnú školu bezodkladne informovať, nakoľko v takomto prípade bude dieťaťu poskytovaná dotácia na stravu neoprávnene (trestno-právne dôsledky nepravdivého čestného vyhlásenia podľa § 221 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov a povinnosť vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu). 

            Rodičia, ktorí si chcú uplatniť pre dieťa dotáciu na stravu, keďže si nemôžu uplatniť daňový bonus (napr. osoby bez zdaniteľných príjmov-nezamestnaní, poberatelia dôchodkov), sú povinní do 5.1.2023 predložiť:

            • potvrdenie, že ide o dieťa v hmotnej núdzi,
            • potvrdenie, že ide o dieťa žijúce v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima,
            • čestné vyhlásenie o neuplatňovaní nároku na daňový bonus.

            Dieťa, ktoré dovŕšilo 15 rokov do 31.12.2022 malo nárok na dotáciu na stravu (1,30 EUR) a zároveň si bolo možné uplatniť daňový bonus. Keďže od 1.1.2023 už toto nie je možné, žiadame rodičov, aby oznámili vedúcej školskej jedálne  do 5.1.2023, či chcú dieťaťu uplatňovať dotáciu na obedy alebo si budú uplatňovať daňový bonus (výhodnejšie je uplatňovanie si daňového bonusu).

            V prípade uplatňovania dotácie na obedy je nevyhnutné, aby do 5.1.2023 zákonný zástupca dieťaťa prišiel podpísať „Čestné vyhlásenie o neuplatňovaní nároku na daňový bonus“.

            Bližšie informácie poskytneme každý pracovný deň v čase od 7.30 – 14.00 hod. na tel. čísle: 0911 669 653 (p. Zacharová),  0905 956 385 (p. Kubatková).  

            6. Zákonný zástupca  dieťaťa, ktoré má nárok na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa, uhrádza náklady za stravovanie znížené o poskytnutú dotáciu a režijné náklady nasledovne:

            • dieťa MŠ: 13,00 EUR (poldenná prevádzka – desiata, obed),
            • dieťa MŠ: 20,00 EUR  (celodenná prevádzka),
            • žiak ZŠ:    16,00 EUR

            6. Preplatky, ktoré vzniknú za neodobratú stravu z dôvodu odhlásenia sa, budú vrátené na bankový účet zákonnému zástupcovi, zamestnancovi, cudziemu stravníkovi po vyúčtovaní za príslušný školský rok,  t. j. najneskôr k 20. 07.


            Informácie sú spracované v súlade so VZN obce Stará Bystrica, s pokynmi MŠVVaŠ SR a MPSVaR SR.


            Ing. Adriána Petreková

            riaditeľka školy

          • Vianočný charitatívny "cevečbazár"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný charitatívny "cevečbazár".

            Po nečakanej dvojročnej pauze sa v novembri priestory centra voľného času opäť stali tvorivými vianočnými dielňami,kde sa rôzne materiály pod šikovnými rukami našich detí menili na pekné a originálne vianočné darčeky. Obrovský kus práce urobili dievčatá z klubu dobrovoľníkov, ktoré si našli čas aj pri plnení svojich náročných školských povinností a kedy mohli, vtedy prišli, aby si "oddýchli" pri tvorivej činnosti. To, čo sa nám podarilo vytvoriť, sme ponúkali najskôr na vianočných trhoch v našej obci, a potom tesne pred Vianocami v "dolnej" škole. Za tovar sme dostali nejednu pochvalu, čo nám urobilo radosť. Peniaze, ktoré sa nám podarilo získať vďaka Vám všetkým, ktorí ste si prišli ku nám kúpiť darček, sme sa rozhodli darovať detskému krízovému a poradenskému centru Náruč v Čadci. Nech dobrý skutok obletí Zem a vráti sa Vám stokrát.

          • Predvianočný čas v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predvianočný čas v ŠKD.

            Predvianočné obdobie prináša množstvo inšpirácií na kreatívnu tvorbu, ktorou si spríjemňujeme a zútulňujeme priestory našich klubovní. Pri tvorivej činnosti nám aj čas čakania na Vianoce ubehol veľmi rýchlo.

          • Vianočný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný koncert.

            Najväčším spoločným darčekom bol vianočný koncert „Ukáž svoj talent a nezabudni sa poďakovať“.  Vystúpenia žiakov sa niesli nielen vo vianočnom tóne, ale ich zmyslom bolo aj inšpirovať rozvíjanie talentu našich žiakov a zmysluplného využívania svojho voľného času.

            Koncert prebiehal pod taktovkou výborného moderátora Marca Mačejka. Piataci predviedli svoj spevácky talent, Lucka Horváthová vystúpila ako sólistka. Hlbokým umeleckým zážitkom bolo  vystúpenie sestier Chmúrových, Bruna Vojteka v hre na gitare, Judity Gajdičiarovej a Dominiky Padyšákovej v hre na klavíri. Veľký aplauz zožal Alex Turjak, ktorý predviedol svoj talent pri ovládaní bicích nástrojov. Tanečným vystúpením potešili žiaci, ktorí navštevujú krúžok Ľudové tance. Pekným záverom bolo vystúpenie učiteliek anglického jazyka s nádhernou anglickou vianočnou piesňou, ktorú spoločne zaspievali šiestaci a deviataci.

            Počas celého dňa bolo cítiť z vystúpení žiakov i z atmosféry tvorivých dielní duchovný odkaz vianočných sviatkov - pravé ľudské hodnoty, potrebu vzájomného obdarovania, lásky a altruizmu medzi ľuďmi. Svojou tvorivou činnosťou naplnili i hodnoty školy – usilovnosť, tímovosť, tvorivosť, súdržnosť.

          • Tvorivé dielne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne.

            22. december 2022 sa niesol v duchu Vianoc. Čarovnú atmosféru navodili tvorivé dielne nesúce sa v znamení vianočného obdobia, vzájomného  obdarovávania sa medzi žiakmi.

                      Tvorivé dielne v triedach vyrástli pod peknou vianočnou výzdobou, ktorú si počas celého adventu žiaci vytvorili  s triednymi učiteľkami a učiteľmi.

            Piataci vytvárali vianočné ozdoby, šiestaci záložky ako vianočný darček,  pripravili aj návrhy na vianočné stolovanie. V ostatných triedach zhotovili čarovné vianočné pozdravy a pripomenuli si tradičné vianočné zvyky.

            Žiaci mali možnosť vo vlastných triedach prezentovať sa osobnými záujmami, ktoré rozvíjajú aj mimo školy.

          • Predvianočný čas


          • Dňa 22.12. 2022 deti v našej škole tvorivo ukončili predvianočný čas. Pripravili si milý program "Ukáž svoj talent", v ktorom všetci žiaci predviedli svoje nadanie v umeleckom speve, prednese, nadanie v hre na hudobných nástrojoch, v tanci i v dramatickom umení. 

            V závere sme sa rozlúčili piesňou Tichá noc, svätá noc a so želaním šťastných a veselých Vianoc sme dobre naladení odišli domov.

             

          • VŠETKOVEDKO – celoslovenská vedomostná súťaž


          • „Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími“. Toto je slogan celoslovenskej vedomostnej súťaže, ktorá sa uskutočnila aj na našej škole a získava si u žiakov čoraz väčšiu popularitu. Je špecifická svojím zameraním – nevyžaduje podrobné vedomosti z jedného izolovaného predmetu, ale prepojenie všetkého, s čím sa deti doteraz v škole alebo v rodine stretli a čo sa naučili.  V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 21 žiakov druhého až štvrtého ročníka. Každá kategória mala v zadaní riešiť 30 logických úloh / 2.roč. – 24/.  Niektorí skončili skôr, ako uplynul časový limit, ale boli aj takí, ktorých úlohy potrápili až do konca. Všetci to ale zvládli s úsmevom. Ako sa im darilo zistia 21. 12. 2022 a na konci januára sa dozvedia, aký titul a darček si za svoj výkon zaslúžia.

          • Pytagoriáda

          • Aj v tomto roku sa naši žiaci zapojili do riešenia zaujímavých úloh Pytagoriády. Svoje vedomosti si overili 7. a 8. decembra 2022 v školskom kole. Do súťaže sa zapojilo 22 tretiakov, 20 štvrtákov,  13 piatakov, 10 šiestakov, 10 siedmakov a 11 ôsmakov.

            Úspešní riešitelia:

            3. ročník: Thomas Abdou Francis, Natália Králiková, Patrik Halvoník, Zara Kuricová, Stanislav Koleno, Karolína Paveleková, Oliver Flak, Mária Sarina Chmúrová, Kornel Kováč, Zoja Pitlová, Lucia Poništová, Ema Lernerová, Tomáš Hýll

            4. ročník:  Karolína Grigová, Adam Strýček, Ingrida Poništová, Matias Žibrún, Laura Koňušíková, Tamara Mačasová

            5. ročník: Marco Mačejko, Lukáš Mitka, Samuel Brisuda, Kristína Ozaniaková, Dominika Padyšáková, Benjamín Jonek, Karolína Podolinská, Alexej Turjak

            6. ročník: Kamil Kováč, Anna Nanami Chmúrová, Kristína Chovancová, Matúš Petrek, Viktória Surovková

            8. ročník: Klaudia Mitková, Filip Kubala, Sára Koňušíková, Katarína Misaki Chmúrová, Jesika Sopkuliaková, Lukáš Melišík

          • Mikulášsky turnaj v minifutbale

          • V Strednej odbornej škole drevárskej a stavebnej v Krásne nad Kysucou sa uskutočnil Mikulášsky turnaj v minifutbale o Putovný pohár riaditeľa školy. Naši futbalisti získali v turnaji 1. miesto a za najlepšiejho brankára bol vyhlásený Samuel Poliak z 8.B.

            Chlapcom gratulujem a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • Nakresli si Betlehem

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nakresli si Betlehem.

            Aj tento rok sa žiaci 2. stupňa zapojili do výtvarnej súťaže „Nakresli si Betlehem“. Vyhodnotenie sa uskutočnilo 15. decembra 2022 v Kysuckej knižnici v Čadci. Ocenenie (diplom a vecnú cenu) za svoje výtvarné diela získali: Karolína Podolinská (5. A), Kristína Liptáková (7. A), Simona Polepšeková a Sofia Sobolová (9. B).

            Všetkým srdečne gratulujeme.

          • MŠ - Oznam

          •  

            Základná škola s materskou školou, Stará Bystrica 680

             

            Č. j.:  ZŠ115/2022                                                                                                    

             

            PRERUŠENIE PREVÁDZKY

             

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Stará Bystrica 680 po dohode so zriaďovateľom školy oznamuje, že prevádzka materskej školy bude prerušená od 23. decembra 2022 do 5. januára 2023 z ekonomických dôvodov (šetrenie elektrickej energie a plynu). Prevádzka materskej školy bude obnovená 09. januára 2023.

             

            Stará Bystrica 16.12.2022

             

            Ing. Adriána Petreková

            riaditeľka ZŠ s MŠ

                     

          • MŠ - Oznam

          •  

            Základná škola s materskou školou, Stará Bystrica 680

             

            Č. j.: ZŠ113/2022                                                                                                    

             

            PRERUŠENIE PREVÁDZKY

             

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Stará Bystrica 680 po dohode so zriaďovateľom školy oznamuje, že podľa § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov

             

            p r e r u š u j e

             

            prevádzku materskej školy dňa 16. decembra 2022 (piatok) z organizačných dôvodov (vzdelávanie pedagogických zamestnancov v súlade § 64 ods. 2, písm. d) a §  90d ods. 12 zákona č. 138/2019 Z. z.).

             

            Stará Bystrica 09.12.2022

             

            Ing. Adriána Petreková, riaditeľka ZŠ s MŠ

             

             

                                                                 

             

          • ZŠ - Oznam

          •  

            Základná škola s materskou školou, Stará Bystrica 680

             

            Č. j.:  ZŠ/R225/2022                                                                                                    

             

            RIADITEĽSKÉ VOĽNO

             

            Riaditeľka  Základnej školy s materskou školou, Stará Bystrica 680 oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov

            p o s k y t u j e

             

            z organizačných dôvodov  žiakom Základnej školy s materskou školou, Stará Bystrica 680 dňa 16. decembra 2022 (piatok) riaditeľské voľno.

             

            Odôvodnenie: Pedagogickí zamestnanci sa zúčastnia aktualizačného vzdelávania v súlade § 64 ods. 2, písm. d) a §  90d ods. 12 zákona č. 138/2019 Z. z.

             

            Stará Bystrica 09.12.2022

             

            Ing. Adriána Petreková, riaditeľka ZŠ s MŠ                                                                                             

             

             

             

             

             

          • MŠ - "Navštívil nás Mikuláš"

          • Do našej materskej školy zavítal Mikuláš so svojimi pomocníkmi, anjelikom a čertom. Detičky sa veľmi tešili, zaspievali pesničky a zarecitovali krásne básničky. Za to, že celý rok poslúchali, dostali od Mikuláša balíčky.

            Mikulášovi, anjelikovi a čertovi ďakujeme za ich návštevu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Stará Bystrica 680
      • ročníky 5.-9.: riaditeľňa: 041/4327 996 kancelária / fax: 041/4327 994 ročníky 1.-4.: 041/4395 115 vedúca jedálne: 0911 669 653 MŠ: 041/4395146 CVČ: 041/4327740
      • 023 04 Stará Bystrica 680 023 04 Stará Bystrica Slovakia
      • Ing. Adriána Petreková
      • Mgr. Viera Barteková
      • Mgr. Iveta Sobolová
      • OO PZ Stará Bystrica Stará Bystrica 466 023 04 Stará Bystrica Tel.: 0961 423 905
    • Prihlásenie