• Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Najlepšie výsledky v školskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry dosiahol Tomáš Petrek z 9. B triedy. Získal tak postup do okresného kola, ktoré sa konalo 10. novembra 2022 v Čadci. Aj tu bol veľmi úspešný – obsadil 1. miesto a s ním aj postup do krajského kola. V krajskom kole, ktoré sa konalo 10. februára 2023 v Žiline, bol úspešným riešiteľom.

            Blahoželáme k úspechom a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Ekopopoludnia v CVČ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ekopopoludnia v CVČ.

            Počas dvoch piatkových popoludní sme spolu s dievčatami z klubu dobrovoľníkov pripravili pre deti zo školského klubu ekoaktivity na tému ako správne nakladať s odpadom a ako odpadu predchádzať v duchu hesla: „Najlepší odpad je ten, ktorý nevznikne.“

          • Projekt "STOP dezinformáciám a šikane" - workshop s odborným lektorom

          • 23. 11. 2022 absolvovali žiaci 5. ročníka interaktívnu aktivitu zameranú na kyberšikanovanie  a odhaľovanie nástrah sociálnych sietí. Pod odborným vedením lektorky hlbšie spoznávali možné nebezpečenstvá kyberpriestoru. Počas tejto interaktívnej aktivity preukázali piataci veľké poznatky z bezpečného používania sociálnych sietí i vysokú mieru empatie a zodpovednosti za svoje správanie v digitálnom svete.

            Realizovaný projekt STOP dezinformáciám a šikane pripravilo Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.

          • CVČ - Majstrovstvá Európy VUKF v Karate – Taliansko – Florencia 3. – 6.11.2022

          • Vicemajster Európy Juraj Dubovický v kumite​​​​​​​

            Vicemajster Európy Mário Paholek v Kata

            Zužitkovať všetky svoje schopnosti v technickej a taktickej príprave  na vrcholovom turnaji je cieľom každého pretekára. Dostať sa na takýto turnaj znamená  veľa driny a odriekania svojich koníčkov v prospech športu, ktorý daný športovec robí. Takto to funguje aj v klube Karate Šport CVČ Stará Bystrica. Chlapci, aby  boli nominovaní na turnaj, absolvujú veľa súťaží, sústredení, hodiny tréningov v telocvični. Nomináciu na majstrovstva Európy prijali z klubu Stará Bystrica:  Andrej Chmúra, Branislav Kubeň, Mário Paholek a Juraj Dubovický.  Florencia sa stala dejiskom stretnutia najlepších karatistov z 26 krajín Európy a za účasti karatistov z USA.

             Naši chlapci skončili bez zranení a kvalitné výkony pretavili do troch medailí.

            Umiestnenie :

            Juraj Dubovický   2. miesto  -  kumite v družstvách 12-ročných zo 16 družstiev

            Juraj Dubovický   3. miesto  -  kumite jednotlivci 12-roční z 33 pretekárov

            Mário Paholek     2. miesto  -  kata - inkluzíve z 15 pretekárov

            Andrej Chmúra    6. miesto  -  kumite  18 - 21 rokov do 65 kg

            Branislav Kubeň   9. miesto -  kumite 14 - 15 rokov Open

             

            Blahoželáme k výborným výsledkom.

          • iBobor 2022


          • V týždni od 7. - 11. novembra sa žiaci našej školy zapojili do informatickej súťaže iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Titul úspešný riešiteľ získali títo dvanásti žiaci:

            Kategória Drobec:      Radoslav Holienčik            3. A

                                                 Nina Staňová                     3. B

                                                 Mia Masaryková                3. B

            Kategória Bobrík:       Lukáš Mitka                       5. A

                                                 Karolína Podolinská           5. A

                                                 Branislav Budoš                 5. A

                                                 Dominika Padyšáková       5. B

                                                 Tatiana Turiarová               5. B

            Kategória Benjamín:  Anna Nanami Chmúrová   6. A

            Kategória Kadet:        Katarína Misaki Chmúrová 8. A

                                                 Klaudia Mitková                  8. B

                                                 Filip Kubala                        8. B

            Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a uspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

          • CVČ - Noc so strašidielkami a lampášikmi

          • Uplynuli viac ako dva roky, kým sme sa naplno vrátili s našimi aktivitami do centra voľného času. Okrem pravidelnej krúžkovej činnosti sa deti zapájajú aj do príležitostne organizovanej činnosti. Veľkej obľube sa tešia nočné podujatia, ktoré sú pre deti vždy veľkým zážitkom. V tomto pochmúrnom jesennom období, kedy u nás slávime sviatok dušičiek, to býva „Noc s lampášikmi a strašidielkami“. Cieľom podujatia je netradičným spôsobom priviesť deti k tomu, aby si ctili naše tradície, aby poznali ľudovú tvorbu a slovesnosť, z ktorých tieto tradície a zvyky vychádzajú.

          • MŠ - "Vitamínový deň"

          • V rámci "Zdravej včielky" si v tento deň pani učiteľky s detičkami porozprávali, aké dôležité je jesť ovocie. Spoločne si vytvorili rôzne obrázky a zvieratká z ovocia.

          • Vianočná pohľadnica

          • Ako tradične, aj tento školský rok sa naši žiaci zapojili do medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže - Vianočná pohľadnica. Hoci Vianoce ešte nie sú, vianočnú tematiku stvárnili žiaci na hodinách výtvarnej výchovy. Pracovali rôznymi technikami a vznikli veľmi pekné návrhy na vianočnú pohľadnicu.

            V kategórii žiakov 1. - 4. ročníka postúpili práce: Mareka Koščala, Kataríny Šadibolovej, Emmy Kublovej, Lary Petrekovej, Elissy Klokočíkovej, Simony Tomčalovej a Karin Potankovej.

            V kategórii žiakov 5. - 9. ročníka postúpili práce: Lukáša Baričiaka, Jany Hoferovej, Emy Chmúrčiakovej, Nely Grigovej, Viktórie Priščovej, Barbory Chovancovej, Timey Cyprichovej a Karin Kuricovej.

          • Exkurzia v Martine

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Martine.

            Žiaci 8. ročníka absolvovali 10. novembra literárno-dejepisnú exkurziu v Martine. V Etnografickom múzeu SNM získali informácie o spôsobe života našich predkov. Pri exponátoch porovnávali súčasný spôsob života s ťažkým údelom ľudí v minulosti, uvedomili si tvrdé podmienky detskej práce. Ďalšou zastávkou bola Matica slovenská. Exkurziu zakončili návštevou Národného cintorína, kde si uctili pamiatku významných slovenských dejateľov tichou spomienkou a zapálením sviečok. Cesta domov sa niesla v duchu národných i moderných piesní znejúcich v autobuse. Žiaci prežili pekný deň plný zážitkov a nových poznatkov.

          • Deň otvorených dverí v SOŠ obchodu a služieb v Čadci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí v SOŠ obchodu a služieb v Čadci.

            9. novembra sa dvanásť deviatačiek zúčastnilo DŇA OTVORENÝCH DVERÍ SOŠ obchodu a služieb v Čadci. V príjemnom prostredí a priateľskom ovzduší obdivovali i ochutnali výrobky žiakov tejto strednej školy z oblasti gastronómie, inšpirovali sa tvorivosťou stolovania, šikovnosťou budúcich kozmetičiek i kaderníčok. Získali informácie a vyskúšali si možnosť profesijného zamerania na tieto osobné služby, na služby v gastronómii, v hotelierstve i v obchode.

          • Exkurzia v Liptovskom Mikuláši

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Liptovskom Mikuláši.

            Žiaci 7. ročníka navštívili 3. novembra mesto Liptovský Mikuláš. Najskôr zavítali do Múzea Janka Kráľa, kde sa dozvedeli zaujímavosti zo života tohto významného slovenského básnika. V stredovekej mučiarni spoznali zas život a odsúdenie Jánošíka. Potom sa presunuli do spolku Tatrín, ktorý založili štúrovci. Pani lektorka im porozprávala o význame tohto spolku, o ich členoch a naučila ich čítať rodostrom. Na záver exkurzie si pozreli výstavu Jána Triašku v Galérii P. M. Bohúňa. Počasie im prialo a všetci sa vrátili domov plní nových informácií.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Stará Bystrica 680
        • ročníky 5.-9.: riaditeľňa: 041/4327 996 kancelária / fax: 041/4327 994 ročníky 1.-4.: 041/4395 115 vedúca jedálne: 0911 669 653 MŠ: 041/4395146 CVČ: 041/4327740
        • 023 04 Stará Bystrica 680 023 04 Stará Bystrica Slovakia
        • Ing. Adriána Petreková
        • Mgr. Viera Barteková
        • Mgr. Iveta Sobolová
        • OO PZ Stará Bystrica Stará Bystrica 466 023 04 Stará Bystrica Tel.: 0961 423 905
      • Prihlásenie